Izleti

Hrib Kopa (tudi Cimprovka) je visok 1360m, izhodišče poti pa je lahko kar naša domačija. Po glavni cesti mimo ribnika se po klancu navzdol lahko sprehodimo do parkirišča, kjer table označujejo pot na Kopo. Pot v začetku ni označena s Knafelčevimi markacijami, temveč z manjšimi lesenimi tablami na katerih je lok smučka. Pot je dolga približno eno uro in je označena kot lahka planinska pot. Iz razglednega pomola Kope se nam odpre lep pogled na Davčo in nekaj drugih okoliških krajev.
 
Preberi več na povezavi hribi.net
 
Porezen je 1630 m visoka gora med Davčo in Baško grapo. Na Porezen iz izhodiščnega parkirišča pod našo domačijo (Raspet) vodita dve poti. Ena pot vodi po gozdi cesti, druga pa mimo že omenjene Kope. Če iz parkirišča takoj sledimo tablam za Porezen bomo do vrha hodili po cesti, če pa v začetku sledimo tablam za Kopo in nato za Porezen pa bomo hodili po bolj razgibani pešpoti. Na vrhu Porezna stoji velik spomenik NOB, odpre pa se nam lep razgled na mnoge okoliške hribe in gore, med drugimi tudi na Triglav.
 
Preberi več na povezavi hribi.net
 
Iz Tuškovega griča nas smerokazi vodijo v smeri Blegoša in Črnega Vrha. Blegoš (1582 m) je poleg Porezna najbolj priljubljena točka za pohodnike v teh krajih. Po nekaj začetnih minutah hoje po travniku in gozdu hitro pridemo do smučišča, kjer se ob številnih žičnicah povzpnemo do Črnega vrha. Pozimi je zaradi smučarske sezone pot nekoliko otežena, saj je hoja po smučišču prepovedana.
 
Iz omenjenega vrha se pot nato nekoliko spusti do Slugovega sedla, od koder le sledimo markiranim potem proti Blegošu. Najprej dosežemo Kočo na Blegošu od koder lahko vidimo proti vrhu Blegoša, do koder nas loči le še razgledno travnato pobočje in krajši a strm vzpon. Strmina kmalu popusti in pot nas pripelje na razgleden greben Blegoša, po katerem kmalu dosežemo vrh.
 
Preberi več na povezavi hribi.net
 
Iz domačije se lahko tudi peš sprehodimo do izhodiščne točke, ter se pred ogledom te prelepe naravne znamenitosti malce ogrejemo. Če se iz odpravimo iz domačije, moramo priti do glavne Davške ceste, kjer na mostu namesto proti Železnikom na desno, zavijemo na levo in sledimo tablam, ki označujejo Davške slapove. Vedno se moramo držati glavne ceste, dokler ne pridemo do makadamske poti, ki jo kmalu prekine potok Davščica. Če smo z avtomobilom, avto pustimo tukaj in se naprej odpravimo peš. Pot iz parkirišča vodi naravnost čez mostiček proti spodnjemu slapu, kjer je tudi informativna tabla z opisom vseh treh Davških slapov.
 
Preberi več na povezavi hribi.net